Vi kender allesammen nr. 2 nede fra den lokale pizzabar: Strimlet skinke (det står der i hvert fald det er), revet ost (det står der i hvert fald det er) og tomatsauce. Ideen er jo god - udførelsen står desværre ikke mål hermed.
Hvis du vil have verdens bedste pizza skal du lave den selv. Det er simpelt, hurtigt og lækkert! Hos mig har pizza efterhånden udviklet sig til ren gourmet...
Ingredienser:
700 g Hvedemel
100 g Durum
16 g Olivenolie
16 g Salt
16 g Gær
480 g Vand (koldt)
Alle ingredienser æltes grundigt sammen. Ælt i mindst 10 minutter - gerne på maskine. Dejen skal være glat, smidig og elastisk.
Del dejen i stykker á 250 g. Virk dem runde og sæt dem på en olieret tallerken. Beklæd med film og sæt dem i køleskabet i mindst et par timer - men meget gerne til næste dag.
Forvarm ovnen til maksimal temperatur - hos mig er det 300 grader!
Pizzaerne arbejdes flade og RUNDE med hænderne - ikke noget med at bruge en kagerulle! Det gælder om at kanten skal være sprød og luftig - derfor: KUN med hænderne.
Fordel en god tomatsauce ud over pizzaerne - jeg laver den selv med henkogte tomater der blendes med olivenolie, salt, hvidløg og frisk oregano efter smag.
Ovenpå tomatsaucen lægger du osten. Jeg bruger en bøffelmozarella - ikke noget med den der færdigrevne og slet ikke noget med at bruge en rest af fætter krads! Skal du endelig bruge noget andet smager en pizza godt med gorgonzola...
Hvad du ønsker af kød og grønt er jo den enkeltes egen sag. Jeg har kun et enkelt tip: Lad nu være med at overfylde! Så spis helllere lidt flere stykker. En overfyldt pizza bliver ikke sprød og lækker, den bliver blød, våd og kedelig.
Pizza bages i ovnen ved 300 grader i 8-10 minutter. Det er en god ide at kigge ind i ovnen de første par gange da få øjeblikke gør en kæmpe forskel ved den temperatur!
Pizzaen er ikke nødvendigvis færdig når osten er gylden - den er først færdig når bunden er bagt! Så løft lidt op i pizzaen så du kan se bunden være mørk i skorpen og gylden ind mod midten. Kan du komme til at banke lidt på undersiden af pizzaen med en finger er det en god ide - det er lettere at mærke om brødet er bagt end at se det.
Og så er det bare med at smide en god rødvin på bordet og læne sig tilbage og lade sig hylde for sine fantastiske kokkerier! God arbejdslyst og god appetit...
Det er gourmet! Min favorit er med italiensk lufttørret skinke og rucola.
SvarSlet